Veel fouten in oncontroleerbare energienota.

Energienota’s bevatten veel fouten en aangezien de nota’s gecompliceerd zijn is het moeilijk deze fouten te ontdekken. Dat stelde de Vereniging Eigen Huis (VEH) in het tv-programma Radar. De VEH onderzocht 200 nota’s en vond daarbij veel uiteenlopende fouten, bij diverse leveranciers. De VEH wil dat de toezichthouder ACM ingrijpt. De rekening is nu zo complex opgesteld dat fouten veelal alleen door experts te ontdekken zijn.

Vereniging Eigen Huis pleit al jaren voor een vaste structuur en vaste terminologie op de energienota, zodat vergelijken en controleren makkelijker wordt. Maar ook dan blijven diverse onderdelen van de factuur oncontroleerbaar, zoals bijvoorbeeld de hoogte van de regiotoeslagen, de juistheid van de correctiefactor gas of van de netbeheerkosten. Daarom vraagt de vereniging de ACM ook om de kwetsbare elementen op de energienota te onderzoeken.

Ingewikkeld en oncontroleerbaar

Energienota lijkt steeds meer op een complex financieel product”, aldus algemeen directeur Cindy van de Velde. “Door toekomstige ontwikkelingen, zoals meer zelf energie opwek met zonnepanelen en flexibele energieprijzen per uur, wordt het nog belangrijker dat de nota overzichtelijk wordt en dan ook klopt. De energienota lijkt steeds meer op een complex financieel product. Het is zo ingewikkeld, dat consumenten zelf fouten vaak niet meer kunnen zien.

De energiemarkt transparant

Maximaal Advies maakt de complexe energiemarkt transparant. Wij analyseren uw huidige situatie waaronder verbruik, aansluitingen en transportkosten. Maar ook energiebelasting en verborgen kosten worden voor u in kaart gebracht. Dit doen we tijdens een kosteloos en vrijblijvend gesprek. Daarmee werpen wij een heel nieuw licht op uw situatie.

Of u nu grootzakelijk, midden- en kleinbedrijf of ZZP-er bent, Maximaal Advies stelt u in staat tot het maken van de juiste keuzes.

BRON: Persbericht VEH

 

« Terug naar het overzicht

2017-05-19T13:28:32+01:00